柏芝接受东方日报专访

按:Read between the lines。根据萧若元的说法,外界对张柏芝的批评:艳照,贪钱(拿走一亿,要霆锋交一年租),张柏芝毫无回应。此前其好友不过是说霆锋整天打游戏机,要柏芝给他买保姆车,手表(几十万而已),而今天柏芝的指责亦不过是霆锋有意“放料”,谁是谁非,高下立见。事已至此,无可挽回,双方不过为形象而战,为今后事业和爱情打好基础。

記:記者 栢芝:張栢芝

記:點解你認為霆鋒係放料人?

栢芝冷靜地說:我嫁咗佢5年,由18歲識佢到依家31歲,我點會唔知佢係咩人?!佢一直喺度扮有型,大家睇佢成日戴住黑超就知,我曾經問佢,點解成日都戴住黑超?佢話戴咗之後,自己講真話同假話都冇人知,所以,佢攞影帝應該真係要鼓掌架!

記:除咗因為你同佢認識咗13年,結咗婚5年,好了解佢之外,仲有冇啲實質嘅理由,令你一口咬定謝霆鋒放料?

栢芝由原先的冷靜,開始帶點激動地說:好多嘢只係我兩公婆先知,係兩公婆嘅對話嚟,根本無第三者知道,霆鋒同拉姑嘅關係一向唔好,謝霆鋒攞影帝嗰陣無多謝佢(指拉姑),第二日拉姑同查小欣申訴,之後,拉姑就一直冇同我哋聯絡,亦冇嚟過我哋屋企坐過,好似我搬咗去陽明山莊、交幾多個月租,拉姑根本完全唔知,咁點解查小欣會講到出嚟?邊個放料好明顯,呢啲借刀殺人嘅方法,令到兩個女人(拉姑與栢芝)畀人圍攻都完全唔理,呢種做法,我覺得好不齒,有乜嘢咪行出嚟講,點解要咁鬼祟?

霆鋒黑超西裝look,十分型格。

「個幾月搵唔到佢」

記:查小欣講嘢到依家差唔多一個月,期間有咁多負面消息,點解你一直唔去解釋?

栢芝語帶無奈地說:我一直啞忍嘅原因,係因為為咗頭家,我好唔想兩個仔喺破碎家庭、單親家庭度成長,但佢冇心領,到咗尋晚喺我上機之前,佢仲喺度放緊料,我真係忍無可忍喇!覺得要企出嚟講嘢!

記:有冇同謝霆鋒聯絡過?

栢芝斬釘截鐵地說:我呢個幾月嚟都搵唔到佢,上機之前,我用冇來電顯示電話打過畀表哥(霆鋒助手),我同佢講,你老細再咁樣放料法,我唔可以再忍喇!好多嘢都只係我兩公婆先知,佢依家咁做,我只好將佢嘅真面目揭開,話畀人哋聽謝霆鋒究竟係個乜嘢嘅人,唔好再喺度扮好男人、好爸爸!

栢芝指霆鋒攞影帝,值得鼓掌。

「佢好少理兩個仔」

記:咁喺你心目中霆鋒係個點樣嘅爸爸?

栢芝:佢好少理兩個仔,喺屋企都當兩個仔透明咁,冇理佢哋,佢只係想叫我生仔嚟困住我,佢根本唔鍾意小朋友!

記:你同表哥講唔可以再忍,要揭開霆鋒嘅真面目,霆鋒有乜嘢反應?

栢芝再次激動地說:佢喺電話旁邊講「你咪講×我,我鋪排咗咁耐,整到你形象咁差,睇吓啲人信邊個囉!」

記:係咪就係呢句說話,令到你今次忍無可忍?

栢芝憤怒地說:係!就係因為呢句說話,我決定唔再啞忍,要企出嚟講嘢!

栢芝指霆鋒不喜歡小朋友。

「佢唔想我分家產」

記:霆鋒點解要攻擊你?

栢芝:因為佢唔想我分佢家產,所以整到我形象好似好貪錢咁,但同事實根本係兩回事,我唔需要靠佢!錢對我嚟講,多有多使,少有少使,我依家又唔係冇錢,就算唔做娛樂圈,我都冇問題!

記:事情已經去到呢個地步,係咪決定咗離婚?

栢芝無奈地表示:我啞忍咗咁耐,就係為咗頭家、為咗兩個仔,所以,離唔離婚呢啲係後話,依家呢一刻,我只係想揭開謝霆鋒嘅真面目。

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: